Германският министър на отбраната Борис Писториус обяви, че 18 танка Leopard 2 от Германия и

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус обяви, че 18 танка Leopard 2 от Германия и
Коментари Харесай

Украйна ще получи 21 танка от Германия и Португалия през март

Германският министър на отбраната Борис Писториус обяви, че 18 танка Leopard 2 от Германия и 3 от Португалия ще бъдат изпратени на Украйна още този месец. Освен 21 машини, към Киев отпътуват и танкови бригади.

В изказването си от тази сряда Писториус посочи, че Leopard 2 би трябвало да стигнат до фронта към края на март.

" Мога да ви кажа, че преди малко разбрах, че 18-те немски танка Leopard 2A6 и трите португалски могат да дойдат дружно в Украйна още този месец ", съобщи той в границите на срещата на министрите на защитата на Европейски Съюз в Швеция, представен от RND.

Танковете ще дойдат в страната с подготвени екипажи и по-късно ще могат да се насочат към фронтовата линия.

Доставката на съществени бойни танкове Leopard 2 е част от немската военна помощ за подкрепяне на Украйна да се отбрани от съветската експанзия. На 25 януари федералното държавно управление разгласи задачата за " бързо сглобяване на два танкови батальона ". В Украйна те нормално са оборудвани с по 31 танка.

Освен Германия и Португалия, в самодейността вземат участие Полша, Норвегия, Канада, Испания и други През февруари Полша достави първите четири съществени бойни танка Leopard 2 Type 2A4 на Украйна. През тази седмица трябва да последват още 10.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР